kiscim1618
 

A telekhasználati díjat 30 százalékkal csökkentették

sal0118Šalovci Község Tanácsának elmúlt évi utolsó ülésén a tanács második olvasatban elfogadta a telekhasználati díjról és a községi utak rendszerezéséről szóló rendelet második olvasatát, módosították a 2017-es költségvetést és jóváhagyták a 2016-as évi zárszámadást.
Amint Fartek Iztok polgármester lapunknak elmondta, a tanács második olvasatban elfogadta a telekhasználati díjról szóló rendeletet, amely január elsejével lépett hatályba. A tanács egyetértett abban, hogy az új rendelettel a polgárokat nem terhelik magasabb költségekkel, ezért az eddig érvényben lévő illetékkel szemben a telekhasználati díjat 30 százalékkal csökkentették.
Az ülésen módosították a 2017-es költségvetést, amelynek bevételi oldalát 2,319 millió euróról 2,093 millióra csökkentették, valamint a kiadási oldalt 2,285 millió euróról 2,194 millióra változtatták. A polgármester elmondása szerint a legnagyobb bevételi kiesést a környezetvédelmi illeték jelentette, hiszen a közművállalat csődje miatt a 38 ezer eurós illeték nem érkezett meg a község számlájára. Emellett a már jóváhagyott két projekt – Goricskó a csillagok alatt és Goricskó gyümölcsei – kivitelezésének az elhalasztása miatt mintegy 38 ezer eurónyi bevételt kellett módosítani. A Pomurske Lekarne viszont a községnek 23 ezer eurót folyósított a nyereségéből.
MCSi Design