kiscim1618
 

Gasztro utca: nem biztosítottak minden feltételt

gastro5117A Vidám december című rendezvénysorozatnak a „Lendva várja Önt” Turisztikai Szövetség a szervezője, a rendezvények pedig ráhangolódást jelentenek a karácsonyi-újévi ünnepnapokra. Helyieknek, vendégeknek, főleg pedig a gyermekeknek.
A rendezvénysorozat kínálata tarka, az egyik közülük a Gasztro utca is a Malom utcában, ahol helyi ételkülönlegességek, italok kerülnek a faházikók polcaira. Ha kerülnek... Kóstolni és vásárolni ugyanis nem lehetett, hiszen a Gasztro utca múlt szombaton és vasárnap nem tartott nyitva. Mint megtudtuk, a Lendvai Rendőrállomás munkatársai a szombati ellenőrzésnél megállapították, hogy a rendezvény szervezője nem rendelkezik minden, az engedélyhez szükséges melléklettel. Jelen esetben hiányzott a biztonságra vonatkozóan a rendészetre és az egészségügyi ellátásra vonatkozó igazolás. A rendőrséghez, illetve a Közigazgatási Egységhez (KE) az engedély kiadására a szervező nem nyújtotta be időben a kérelmet, a KE által megállapított hiányosságot pedig nem pótolták szombatig. A biztonságra vonatkozó igazolás azért is szükségeltetik, mert a rendezvény helyszíne közút, mely a program időtartama alatt le van zárva. Mivel a rendezvény kérelméhez pénteken, december 15-én nem érkezett meg a kiegészítő dokumentum, a KE nem adta ki az engedélyt.
– Ha tudomásom van a hiányos dokumentációról, akkor a hétvégén a Gasztro utcát meg sem nyitjuk. Mivel nem tudtuk, megnyitottuk, a rendőrség pedig lezáratta. A szervezeten belül már elindítottuk a felelősség-megállapítási folyamatot, mert intézni és elintézni valamit két különböző dolog – mondta Somi János, a „Lendva várja Önt” Turisztikai Szövetség elnöke, megemlítve, hogy az engedélykiadást végző szervek eljárásai is hosszúak.
Mulasztás mindenképpen történt, s ez nem tesz jót a községi turizmus hírnevének. Sőt, a bürokrácia malmaiban jártas szervezőnél ilyennek nem szabadott volna előfordulnia.
– A hiányzó dokumentációt már pótoltuk, így a Malom utcai programokat, beleértve a szabadtéri szilveszterezést is a meghirdetett helyen meg tudjuk valósítani. Minden lendvait és vendéget szeretettel várunk – mondta Somi János.
MCSi Design