kiscim1118
 

Tartalmas program fogadta a nyílt napra érkezőket

vdc4917A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban kedden megszervezték a hagyományos nyílt napot, amelynek keretében az intézmény védencei műhelymunkákon mutatták be a központban folyó tevékenységet, valamint a lakóegység mindennapjaiba is betekintést engedtek.
A Muraszombati Szociális Foglalkoztató Központ nyílt napjai keretében kedden a lendvai egység mutatkozott be a nyilvánosságnak. Délelőtt a látogatók a központ védencei részéről lelkes fogadtásban részesültek, majd a kíséretükben csatlakoztak a műhelymunkákhoz. A műhelyekben idén karácsonyi üdvözlőlapok és ajándékdobozok készültek, a varrodában pedig a közelgő ünnepek alkalmából leleményes ajándéktárgyak készítésével foglalatoskodtak. Emellett Vidovič Lea pszichológus vezetésével és a védencek közreműködésével foglalkozáson keresztül mutatták be, miként lehet egyszerű nyelvezettel megismertetni a fogyatékkal élő személyekkel a jogaikat, amely által ezek gyakorlati érvényesítésére is képessé válhatnak a mindennapokban.
Ezenkívül a nap folyamán az érdeklődők betekinthettek a tíz éve működő lakóegységbe is, ahol 12 védenc lakik. Amint Lajter Irena lakótól megtudtuk, az egységben főleg délután pezsdül fel az élet, amikor a háztartási munkálatok elvégzése történik. Az ő legkedvesebb elfoglaltsága a főzés.
Az egységben a védencek a központ alkalmazottainak felügyelete alatt élnek, akik a lakókat az önállósságra tanítják és buzdítják. Természetesen figyelembe veszik érdeklődési körüket, kívánságaikat is, így munka után a főzést gyakorolják, kézimunkázni vagy éppenséggel kerékpározni tanulnak, a hétvégeken pedig kikapcsolódással töltik a szabadidejüket.
MCSi Design