kiscim1118
 

Függőség elleni gyalogtúra

gyalogtura9Szombaton délelőtt a lendvai színház előtt szép számban gyűltek össze túrázók, akik a Lendvai Hegymászók Egyesülete és a rendőrállomás 12. alkalommal megrendezett függőség elleni gyalogtúráján vettek részt.
Amint Kelenc Dean rendőr, a Lendva Községi Közlekedés-biztonsági Tanács elnöke elmondta, a függőség elleni túrával idén elsősorban az iskolások figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a számítógépek és a mobiltelefonok túlzott használata függőséget okoz. Ezért természetjárással ösztönzik őket a barátkozásra és a szabadidő aktív eltöltésére. A mintegy hat kilométeres útvonalon így zömében a helyi oktatási tanintézmények tanulói jelentek meg, de a hagyományos megmozdulást más szervezetek, egyesületek is támogatták jelenlétükkel. Az egyik volt ezek közül a lendvai Hajnal – a szorongással küzdőket segítő egyesület tagjai, elnökük, Pongrac Božo kifejtette, a gyógyított alkoholisták is több akcióval hívják fel a figyelmet az ilyen jellegű gondokra novemberben, a függőség elleni hónapban. A gyalogtúrán való részvétel mellett például szombaton este a lendvai templomban a függőség elleni istentiszteleten is közreműködtek, a szentmisén a gyógyított alkoholisták és a hozzátartozók saját élettapasztalataikról meséltek az egybegyűlteknek. Őszinte felszólalásaikkal bátorították a függőségben és szorongásban szenvedőket, hogy kételkedés nélkül, bátran forduljanak segítségért.
Aa túra indulása előtt gyertyagyújtással tisztelegtek a közlekedési balesetek áldozatainak november 19-i emléknapja előtt.
MCSi Design