kiscim1118
 

Gyalogtúra, gyertyánfaültetés és lemezbemutató

gyertyanos4617A Gyertyánosi Hajnal Művelődési Egyesület és a Gyertyánosi Helyi Közösség szombaton Márton-napi rendezvényt szervezett. A változatos programban Bejcgyertyános testvértelepüléssel az együttműködést gyertyánfaültetéssel erősítettek meg, emellett gyalogtúrát és borszentelést, valamint lemezbemutatót rendeztek.
Szombaton kora délután gyalogtúrával kezdődött a Márton-napi rendezvénysorozat, amit gyertyánfaültetés követett. A csemetét a helyi közösség Bejcgyertyános testvértelepülés képviselőivel ültetett el a helybeli faluotthon udvarán. Amint Tibaut Antolin Helena, a HK elnöke ünnepi felszólalásában kifejtette, a gyertyánfa a nyáron aláírt testvértelepülési megállapodást és az együttműködés kezdetét jelképezi. Emellett utal a szoros kötelékre, mely a kultúra, a sport, a tűzoltóság és az idegenforgalom területén valósul meg a jövőben.
A Márton-napi mulatság előtt rövid kultúrműsort mutattak be, melyben a helyi népdalkör lépett fel, valamint a „Gaberski Mantraši” szlovén népi zenészek bemutatták első kiadott CD-lemezüket. A méltatásban elhangzott, hogy a 15 tagú zenekar Prendl Smiljan vezetésével és Hozjan Daniela szakmai segítségével 16 népdalt örökített meg az utókornak zenei aláfestéssel. A kiadási költségek zömét a zenekar fedezte, amihez részben a Kultúregyesületek Lendvai Szövetsége és a Hajnal ME is hozzájárult.
A Márton-napi rendezvényen az újbor humoros megszentelését az egybegyűltek szórakozással zártak.
MCSi Design