kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Azt gondoltad, hogy színházba járni unalmas?

lo4517Szeretem a lovakat. Megfeszülő izmaikkal száguldozva a szabadban, lobogó sörényükkel a végtelen (embernek szinte elérhetetlen), önfeledt, boldog szabadság képzetét idézik fel, és a tekintetük olykor még némi bölcsességet is sugall.
A lovas színház – mert már ilyen is van évek óta – alaposan felülírja eddigi elképzeléseinket a színházról. Ez egy megvalósult álom, mely az ember, a művészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni. Egy egyedülálló művészeti kifejezésmód. De nem csak dübörgő paták és az ostor csattogtatása...
Musical-, rockopera-, operett- és opera-összeállítás a valamikor hosszúfalui téglagyár romkertjében?
Igazi kulturális csemege a Márton-napi hétvégén Hosszúfaluban: két lovasszínházi produkcióra is várjuk az „ínyenceket” a Kárpát-medencei lovas színház elnevezésű projekt keretében. Derzsi György, a nem mindennapi előadások rendezője, művészeti vezetője. A lovas jelenetek szakmai színvonalát Tóth Szilárd, a lovas produkció vezetője és a Győri Ördöglovasok biztosítják. A műsorban közreműködik a Forgatag Táncegyüttes.
November 10-én egy musicalgálával, november 11-én pedig egy opera- és operett-válogatással várják a szervezők a látogatókat. Ezekben az előadásokban 17–18 színészt és 15–20 lovat láthatunk.
A produkciókban amellett, hogy az előadók lóháton fakadnak dalra, lesz fergeteges kaszkadőrshow, római harci szekér, sok-sok magyar és nemzetközi ének.
Tóth Szilárd szavaival élve „szenzációs dolognak” lesznek szem- és fültanúi, akik betérnek az előadásokra.
További információk: Az előadáshoz nem szükséges színházi öltözet! A nézők lelátón helyezkedhetnek el, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
(X)
MCSi Design