kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Megnyílt az új gyógyszertár Lendván

gyogyszer4417A községi ünnep keretében pénteken Milojka Kolar Celarc egészségügyi miniszter részvételével ünnepélyes keretek közt megnyitották a Lendvai Egészségház közvetlen közelében található korszerű új gyógyszertárat.
Pénteken szép számban gyűltek össze az érdeklődők a Kidrič utcában található új gyógyszertár ünnepélyes megnyitóján, mely előtt Ivan Zajc, a Pomurske Lekarne megbízott igazgatója és Balažek Anton polgármester sajtótájékoztatón mutatta be alaposabban a beruházást és a patika rendeltetését. A megbízott igazgató elmondta, a község és az egészségház több éves kívánsága valósult meg az egészségház közvetlen közelében megépülő gyógyszertárral, mely a Pomurske Lekarne tizenötödik gyógyszertára. A félmillió euró értékű beruházással korszerű épületet építettek, mely beleillik a környezetbe és a városrendezési tervbe, a beruházás teljes fedezetét pedig a Pomurske Lekarne biztosította az elmúlt években felhalmozódott többletből. A 265 négyzetméter alapterületű épületében a gyógyszertári szolgáltatás mellett előadóterem és az ügyfelek részére tanácsadói helyiség áll rendelkezésre. A gyógyszertárban november 2-ától hét alkalmazott dolgozik, az új létesítménnyel három új munkahely jött létre. Az igazgató azt is hangoztatta, hogy a nyitvatartási idő ugyanaz lesz, mint a Malom utcai patikában volt, amelynek viszont napi nyolcórásra csökken a nyitva tartása. Az új gyógyszertár vasárnap délelőtti nyitva tartására a lakosság a 2018-as év elejétől számíthat – nyilatkozta még Zajc.
Balažek Anton polgármester felszólalásában elégedettségét fejezte ki az új létesítmény kapcsán. Annak a fontosságát is hangsúlyozta, hogy a lakosság öregedésével még több figyelmet kell fordítani az egészségügyre, mely az egészségház a szakrendelők, a diagnosztika, a megelőzések terén már most is komoly hangsúly kerül. Emellett fontosnak ítélte a polgármester, hogy az ígéretekhez híven 2018 elejétől a gyógyszertár szolgáltatásai vasárnap délelőtt is elérhetők lesznek.
A megnyitón Milojka Kolar Celarc egészségügyi tárcavezető ünnepi beszédében kifejtette, a minisztérium feladatai közé tartozik lehetővé tenni a gyógyszerek és egyéb termékek hozzáférhetőségét, valamint a felépüléshez és az egészséghez szükséges eszközök biztosítását. Ezt az új gyógyszertári tevékenységről szóló törvény is szabályozza, mely idén januárban lépett hatályba. Ez az egyik rendelkezésben meghatározza, hogy a gyógyszertári tevékenységből eredő többletet az egészségügyi és a gyógyszertári területen vissza kell forgatni. Az új lendvai patika megépítését is ezen elv eredményének minősítette. Emellett a minisztérium kívánsága az is, hogy közösen a gyógyszerészekkel növeljék a betegek biztonságát, a megfelelő gyógyszerek felírásával, az előírt terápiákkal, valamint a mellékhatások csökkentésével hozzájáruljanak a kórházi kezelések és a gyógyszerek használatának csökkentéséhez.
A megnyitó ünnepséget jelenlétével megtisztelte Špela Bernik Golubič, a gyógyszertári kamara titkára, valamint dr. Irena Mlinarič Raščan, a Gyógyszerésztudományi Egyetem dékánja. A műsort a Lendvai Zeneiskola növendékei színesítették.
Az új gyógyszertár egyelőre hétfőtől péntekig 7.30-tól 19 óráig, szombaton 7.30-tól 12 óráig tart nyitva. Az eddigi városi gyógyszertár ezentúl reggel nyolctól délután négyig egy műszakban lesz nyitva.
MCSi Design