kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

De jó volt felidézni!

kukorica4117Meglepően sokan jöttek el a kukoricafosztásra, melyet hagyományélesztőként szervezett a dobronaki Petőfi Sándor ME hétfőn délután a Dobronoki György-ház udvarán. Kicsik és nagyok a kukoricakupacon vagy a padokon helyet foglalva szedték le a „sást” a sárgára érett kukoricáról.
A kupacban, akinek szerencséje volt, elrejtett almát, bort találhatott... Gyorsan teltek a „silingák”, kosarak, melyekből a tengeri utánfutóra került állattakarmánynak. A Dobronaki Nótázók kezdeményezésére felcsendült a nóta, felelevenedtek a régi emlékek, viccek, történetek. A kukoricafosztás befejezését követte az áldomás: zsíros kenyér vöröshagymával, paprikával, paradicsommal, kukoricamálé, tökmagos pogácsa, diós és kakaós kalács, fröccs és tea.
– Örülök, hogy ennyien összejöttünk, főleg annak, hogy a gyerekes családok is eljöttek. Az egyesületünk szeretné feleleveníteni a régi idők foglalatosságait, ezek közül az egyik a kukoricafosztás – mondta Toplak Alenka, a művelődési egylet elnöke.
MCSi Design