kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Az idősebb korosztály velünk él!

ipo4017A Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete az Idősebb Polgárok Otthonával karöltve múlt csütörtökön hagyományosan megszervezte a generációk közötti találkozót, melyre a község tanintézményeiből érkeztek vendégségbe a tanulók és a diákok, hogy néhány közös órát töltsenek a szépkorúakkal az otthonban.
A találkozó kilenc éve a nyugdíjasok egyesületének kezdeményezésére jött létre, és azóta az Idősek Világnapja, október 1-je környékén kerül megrendezésre. Múlt csütörtökön kora délelőtt egyre nagyobb közönség gyűlt össze az otthon előtti udvaron a rövid kultúrműsorral egybekötött programra, melyben a vendégségbe érkezett tanulók és diákok léptek fel énekekkel és szavalatokkal, a szociális foglalkoztató központ védencei pedig néptánccal színesítették a programot. A szépkorúakat és a többi vendéget Špilak Franc, az otthon igazgatója és Marič Aleksander, a nyugdíjasok egyesületének elnöke köszöntötte. S míg zajlott a műsor, már terjengett az ínycsiklandó palacsintaillat, a konyhában pedig a lángos készítése is folyamatban volt.
A rövid bevezető után foglalkozások kezdődtek, ezekben az idősebbek kihívták a tanulókat kártya-, illetve sakkpartira, társasjátékot játszottak, ékszereket készítettek, a korszerű petanque-pályán hangos szurkolás közben izgalmas verseny alakult ki, néhányan pedig a kellemes napsütésben sétát tettek a városban. Emellett új ismereteket lehetett szerezni a gyógynövényekről is. Körbesétálva az esemény helyszíneit számos idős lakó arcáról elégedettség és örömteli mosoly sugárzott.
MCSi Design