kiscim1218
 

Minden látogatás szebbé teszi a napjaikat

idospolg2417A Lendvai Idősebb Polgárok Otthonában a hétvégén ismét megszervezték az immár hagyományossá vált Otthoni Pikniket, amelyen részt vettek az otthon lakói, családtagjaik, barátaik, valamint a dolgozók is.
Az otthon udvarán felállított nagy sátorban az egybegyűlteket Špilak Franc igazgató köszöntötte. „Az évek gyorsan múlnak, ezért kár lenne mindazért az elmulasztott időért, amelyet nem a családtagjaink körében töltünk” – mondta, majd hangot adott annak, hogy valójában milyen sokat tanulhatnánk és kéne is tanulnunk egymástól, embertársainktól: elsősorban türelmességet, békességet, megértést és elfogadást, hiszen mindebből nagy hiány van szerte a világon.
Ezt követően a szót Kepe Irma, az otthon lakója vette át, aki elmondta, hogy nagy örömöt jelent számukra minden egyes találkozás azokkal, akiket szeretnek, akikhez közel állnak. „Minden látogatás szebbé teszi a napjainkat. Elég nekünk egy kedves köszönés, egy mosoly, egy kézfogás, s a napunk már vidámabb. Beköltözésünk előtt egy nagy elhatározást kellett elfogadnunk: elhagyni az otthonunkat, a családunkat. Nem volt könnyű a döntés, de más kiút nem volt. Költözéskor mindenki magával hozta múltját, örömét, bánatát. Így kezdődött el az élet egy új környezetben, részben idegenek körében. De kitartással és figyelmességgel sikerült a kis közösségen belül összhangra találni. Nem könnyű beilleszkedni egy új környezetbe és ott teljes életet élni. De az idő a legjobb orvos és meggyógyít mindent” – osztotta meg gondolatait Irma néni. Végezetül hozzátette, hogy az otthon lakói elégedetten élik idős éveiket, hiszen az alkalmazottak segítenek nekik legyőzni a betegséget, akiknek figyelmes és odaadó munkájáért köszönetet mondott. Véleménye szerint míg a szeretet és a megértés az otthon mindennapjainak kísérői, addig szép és boldog életük lesz, ezért az otthon lakói a továbbiakban is igyekezni fognak megőrizni, erősíteni az összetartást.
A lakókat és hozzátartozóikat köszöntötte Horváth Ferenc alpolgármester, Horvat Jožef parlamenti képviselő é Marič Aleksander, a lendvai nyugdíjas egylet elnöke is.
A találkozót kultúrműsor tette hangulatossá, melynek keretében fellépett a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központ táncegyüttese, az otthon énekkara, Lebar Elisa és Pahor Staša pedig zenei műsorral kedveskedett a közönségnek. Az otthon hagyományos piknikje a délutáni órákban zenés szórakozással fejeződött be.
MCSi Design