kiscim1218
 

Közelebb a természethez

kai2nyilt2417Az iskolai tanév vége felé közeledve a Lendván 2. Sz. Kétnyelvű Általános Iskolában pénteken nyílt napot szerveztek, melyet négy kreatív műhelymunkával gazdagítottak. A rendezvény keretében nem formális kerekasztal-beszélgetésre is sor került a község tanintézményeinek vezetői és más sajátos igényű nevelést biztosító szervezetek képviselői részvételével.
Szép napsütéses péntek délelőtt zajlott az iskola idei nyílt napja, melynek elején a tanulók táncprodukcióval mutatkoztak be. Horváth Lívia, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, a szakmai munkán keresztül igyekszik az iskola a sajátos igényű gyermekek fejlődését biztosítani, a közösség felé nyitni és a környezetbe megfelelően beilleszkedni. Erre a nyílt nap jó alkalom, hogy a nyilvánosság is érzékelheti, mit jelent egy ilyen jellegű kis iskola kis közösségének a környezetbe történő beilleszkedés.
A nyílt nap hivatalos részét követően négy szabadtéri műhelymunka vette kezdetét, melyeken keresztül a tanulók közelebb kerültek a természethez és megismerkedtek az önellátás alapjaival. Az ökológiai iskolai kertben egy magaságyást alakítottak ki, melybe zöldségeket ültettek, Pehta gyógynövényes hölgynél pedig a tanulók a gyógynövényekről tudhattak meg többet. Közösen készítették el a teákat, üdítőitalokat, krémet, szirupot, emellett számos érdekességgel színesítette a munkát a műhelyvezető. Az iskola tágas udvarán a sportesemények sem maradtak el, az ügyességi akadálypályán a tanulók lelkesen igyekeztek minél jobb eredményeket elérni. Az alkotóműhelyben saját emléktárgyak készültek a nyílt napról, az ügyes gyermekkezek alatt pedig színes siklóernyők születtek. A nyílt napra ellátogattak a lendvai óvodások és az 1. Sz. KÁI iskolásai, valamint az iskolával együttműködő intézmények és szervezetek képviselői. A délelőtt folyamán egy informális szakmai kerekasztal-beszélgetésre is sor került a községi tanintézmények vezetőinek és a sajátos nevelést biztosító intézmények képviselőinek részvételével.
MCSi Design