kiscim1218
 

Mesterségek udvara hetedszer

mester2317A Dobronaki KÁI-ban a műszaki nap keretében idén már hetedik alkalommal tartottak kézműves foglalkozásokat, a Mesterségek udvara nevű projektet Szolarics Loretta, az intézmény óvónője vezette.
Nyolc foglalkozással készültek, ezeken keresztül a helyi, hagyományos kézműves tevékenységeket igyekeztek megismertetni a tanulókkal külső, hazai mentorok bevonásával. Volt perec- és mézeskalács-sütés, csuhékötés, korongozás, barkácsolás keretében kulcstartó-készítés, kürtőskalács- és nádaskifli-sütés, drámafoglalkozás, valamint az idei különlegesség: falikép készítése, amihez az iskola parkjában kivágott fa korongjait használták fel. Mindegyik foglalkozás lekötötte a gyerekek figyelmét, s idén komoly érdeklődést váltott ki a drámai szekció is. Minden állomáson pecsétet lehetett kapni, s aki legalább hatot összegyűjtött, meglepetés-ajándékban részesült, ami egy vászon bevásárlószatyor volt.
A gyerekek sok újdonságot tapasztaltak, kipróbálhatták a kézügyességüket, s külön öröm volt számukra, hogy a termékeket vagy elfogyaszthatták vagy hazavihették.
MCSi Design