kiscim1218
 

Késik a patika építése Lendván

patika23171A téli kedvezőtlen időjárás miatt az új lendvai gyógyszertár megnyitása májusról szeptemberre tolódott. Jelenleg a belső helyiségeket alakítják ki és szerelik fel. Zajc Ivan, a Pomurske lekarne megbízott igazgatója azt ígéri, hogy az új patikának szombatonként hosszabbított nyitvatartási ideje lesz, de néhány órán keresztül nyitva tart vasárnap is.
Tavaly októberben kezdődött el az új gyógyszertár építése Lendván az egészségház előtti téren. A beruházó Pomurkse lekarne az új létesítménnyel a Malom utcai patika helyiségproblémáit oldja meg, de bevezetnek korszerű gyógyszertári szolgáltatásokat is, mint a személyes tanácsadás, egyszerűbb lesz a megközelítés, s mintegy hat új munkahely is létrejön. A beruházás értéke 493 ezer euró adó nélkül, melyet a Pomurske lekarne közintézet áll teljes egészében a fel nem használt amortizációból és piaci nyereségéből.
patika23172Az új épület 120 négyzetméter alapterületű. Az építési munkák befejeződtek, viszont a kedvezőtlen téli időjárás miatt megkéstek ezekkel, s a tervezett májusi megnyitás szeptemberre tolódott. A beruházónak Lendva Község építési jogot adott.
– Az új gyógyszertárat Lendván az egészségház közvetlen közelében szeptember 1-jével nyitjuk meg, természetesen a szükséges működtetési engedéllyel és a gyógyszertári verifikációval az Egészségügyi Minisztérium részéről. Úgy tervezzük, hogy Lendván nyitva fog tartani mind a két gyógyszertár, s a káderállomány adta lehetőségek függvényében tervezzük a nyitvatartási idő meghosszabbítását is, amit a megnyitásig mindenképpen tudni fogunk már – mondta Zajc megbízott igazgató.
A korszerű gyógyszertári épület kivitelezési munkálatait közbeszerzési kiírás alapján a maribori Plan B cég végezte.
MCSi Design