kiscim1218
 

Támaszt nyújtanak a gondok leküzdésében

zarja2217A „Zarja – Hajnal” szorongással élőket segítő egyesület – mely elsősorban az alkoholfüggőségtől megszabadultakat tömöríti – hétfőn megtartott éves közgyűlésén az elmúlt év tartalmas programját és pénzügyeit fogadták el, valamint megvitatták a 2017-es programtervezetet.
Az egylet kilencedik éves közgyűlése a lendvai Szociális Foglalkoztató Központ néptáncegyüttesének fellépésével kezdődött, amit Pongrac Božo elnök köszöntője követett. A közgyűlés hivatalos része előtt viszont Kolarič Franjo rövid megemlékezésével megemlékeztek a Gyógyított Alkoholisták Klubja működésének 45 éves évfordulójáról, melynek keretében kilencedik éve működik a Hajnal Egyesület. Ez alkalomból Šömen Katarina terapeutát negyvenöt éves kitartó munkásságáért elismerésben részesítették. Az ünnepelt megható köszönettel szólt az egybegyűltekhez, kifejtve, számára az önmegtartóztatás mellett a kitartó tagok tanúsítják tevékenységének eredményességét.
Ezt követően az elnök tartalmas éves beszámolójában elhangzott, hogy az egyesület az elmúlt évben is végezte alapvető tevékenységét, a résztvevők heti egy alkalommal rendszeresen találkoztak Kolarič Franjo, Šömen Katarina és Horvat Marija terapeutákkal a Bánffy Központban, emellett a tagok számos szakmai előadáson vettek részt és az egyesületben megszervezték az Erőszak a családon belül témájú előadást. Emellett több helyi rendezvényen és műhelymunkákon vettek részt, és a tagok egyre gyakrabban foglalkoztak humanitárius tevékenységgel is. Év közben Szombathelyen a Szent Márton-konferencián az egyesület tevékenységét mutatták be. Továbbá a közgyűlésen elhangzott, hogy az egyesületben a tavalyi évben 38 tag tömörült, közülük hárman visszaesés miatt kénytelenek újra végigjárni a gyógykezelés útját.
A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy az egyesület az elmúlt évben 3.600 euróval rendelkezett. A közgyűlés a beszámolókat és az idei programtervet, mely az elmúlt évhez hasonló programokat irányoz elő, egyhangúlag elfogadta, majd a titkári feladatok ellátásával Bence Ladislavot bízták meg. Végezetül mindazok a tagok, akik legalább egy (s van olyan, aki már negyvenegy éve) kitartanak az önmegtartóztatásban, elismerésben részesültek.
MCSi Design