kiscim1118
 
verrak11181A Muránia Sport- és Kerékpáros Központban múlt pénteken megszervezték az „Iratkozz fel a listára!” című akciót, amely Lendván nagy visszhangra talált. A vérrákos betegek túlélési esélyeinek javítását elősegítő donorregiszterbe aznap 130-an iratkoztak be.

Bővebben...

nyugdijas1118A Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete március 8-án – a nők napján – megtartott közgyűlésén a jelenlévő tagok elégedettségüket fejezték ki a 2017-ben elvégzett egyesületi munka és a pénzügyek kapcsán. Az idei tevékenység kiemelt programjai közé sorolták a színjátszócsoport tízéves évfordulójának megünneplését.   

Bővebben...

turiz1118A Minta Kft. megbízásából a budapesti Hétfa Kutatóintézet elkészítette a Muravidék nemzetiségileg vegyesen lakott területének turizmusfejlesztési stratégiáját. A dokumentumot a nyilvánosságnak a múlt szerdán mutatták be a lendvai Bánffy Központban. A fejlődéshez a meglévő erős adottságok önmagukban nem elegendők, az eredményhez koncepcionális lépések és fejlesztési beavatkozások szükségesek.
domonk nonap1018A Domonkosfai Kispályás Labdarúgóklub mára hagyományt teremtett az évente megtartott nőnapi rendezvénnyel. A szombat esti teltházas eseményen színes kultúrműsort, zenét, tombolát, egész családokat megszólító programot kínáltak. A hölgyeknek pedig egy-egy szál virággal is kedveskedtek.

Bővebben...

lekozs10182Lendva Község 3. rendkívüli ülésén egyhangúlag elfogadták a tanácstagok a Lendvai Galéria-Múzeum Közintézet megalapításáról szóló rendelet 12. cikkelyének módosítását, így törölte a vezetői tapasztalatot a pályázati feltételek közül. A Lendvai Óvoda esetében programjának kiegészítése után Hozjan Tina igazgatójelöltet támogatja a tanács.

Bővebben...

nonap dora101821857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil– és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és a munkaidő csökkentéséért. Erre emlékezve 1910 augusztusában Koppenhágában elhatározták, hogy nemzetközi nőnapot tartanak, melyet Magyarországon 1914-ben ünnepeltek először. Később, a Rákosi-korszakban már egyenesen kötelezővé tették a megtartását. Az akkori Jugoszláviában sem volt más a helyzet. Március 8-a megtartandó volt, az ünnepélyen való részvétel pedig szinte kötelező mindenki számára. Ha a rendszer nem is, de az ünnep a mai napig szép emlékként él sokakban, főként faluhelyen. Szentlászlón és Domonkosfán jártunk, ahol két kedves hölgy idézte fel emlékeit a régi nőnapok hangulatáról.

Bővebben...

otemorac0918A Moravske Toplice Község vegyesen lakott településein működő önkéntes tűzoltóegyletek éves közgyűlései februárban zajlottak. Rövid összegzéssel számolunk be a Szentlászlói ÖTE, a Szerdahelyi ÖTE és a Pártosfavi ÖTE egyesületi életéről és a 2018-as év fontosabb terveiről. A vezetőségben Szentlászlón történt csak változás, az elnöki tisztséget Györek Karel látja el a jövőben.

Bővebben...

mtopl tanacs09181Moravske Toplice Község Tanácsa nem hagyta jóvá a Rakičani Idősebb Polgárok Otthonának kérelmét az otthoni gondozási díj emelésére. A tanács feltételesen állást foglalt a légi jégvédelem mellett, illetve jóváhagyta a község éves kulturális és sportprogramját.

Bővebben...

kai10918Február 26-án lezárultak a beiratkozások az első osztályba a 2018/19-es tanévre. A muravidéki kétnyelvű általános iskolákban az elsősök létszáma az utóbbi évekéhez hasonló, szám szerint 87, de szinte mindegyik iskolában számítanak még néhány utólagos beiratkozásra a következő hetekben.

Bővebben...

epk0918Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2025 cím megpályázásával Lendva olyan célt tűzött ki maga elé, melynek megvalósítása érdekében a kulturális tevékenység mellett meg kívánja változtatni a város arculatát is. A 2017–2025 közötti községi kulturális program beruházási terve a városban – a pályázatoktól függően – több tér kialakítását, az áruház átalakítását, parkolóház építését és sok más építészeti beavatkozást tartalmaz.

Bővebben...

cim ho0918Már a tavaszt vártuk, a farsangi maszkok eljárták a télűző táncot, egy hétre itt is volt a rügyfakasztó tavasz, aztán február legvégén, a tél végére mégis megjött a nagyon kemény tél... A Muravidéket is az utóbbi néhány év legvastagabb hótakarója borítja, süvít a viharos szél hófúvásokat okozva, az alacsony hőmérsékletek rekordokat döntenek. Ezekben a napokban a téli szolgálat megfeszítve dolgozott, de van, amikor a természet megmutatja, hogy erősebb a korszerű gépeknél...

Bővebben...

nyiltnapdobr0818A Szlovéniai Községek Szövetsége idén már hetedik alkalommal szervezte meg a községek nyílt napját, a kezdeményezéshez csatlakozott Dobronak Község is. A tónál több felújítást végeznek és egy meseország kialakítását tervezik a Zölden szeretnénk és a Tele-Ka-Land projekt révén.

Bővebben...

hodoskozs08181Hodos Község Tanácsának múlt heti, 19. rendszeres ülésén megvitatták az idei költségvetés tervezetét, meghallgatták többek közt az idegenforgalmi intézet és a kommunális közvállalat beszámolóit, illetve a község közbiztonságának értékelését is.

Bővebben...

MCSi Design