kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921

A koronavírus-járvány és az ezzel járó korlátozások miatt sok fiatal sportoló továbbra sem tud rendesen edzeni. A ...

A Nafta 1903 csapata az idei első felkészülési mérkőzésén döntetlent játszott Celjében: Nafta 1903 – Celje 1:1 (0:1). ...

Sporttörténeti sorozatunk 9. részében a kézilabda muravidéki, illetve lendvai fejlődését követjük nyomon a második ...

Szlovénia nyerte el a 2021-es Európa Gasztronómiai Régiója címet, melyet a Gasztronómia, Művészetek és Turizmus ...

Tartani a lelket a fiatal sportolókban
Döntetlen a regnáló bajnok ellen
A kézilabda rohamos fejlődése az ’50-es évek végén
Lendva a helyi ételek népszerűsítéséért
 

Csak jöjjön már!

Az EU szakhatóság által engedélyezett Covid-vakcinák igencsak lassú beszerzését, illetve Magyarország – és most már néhány más tagország – különutas orosz és kínai oltóanyag-beszerzését az úgynevezett központi uniós hatalmak árgus szemmel figyelik, azt emlegetve, hogy a különutas akciók veszélyeztetik az európai egységet. Lehet, hogy ez igaz, de legalább ennyire veszélyezteti az unió egységét, hogy a tagállamok közötti határok kérdését is mindegyik tagország teljesen önkényesen kezeli. Németország például jóformán lezárta a határait Csehország és az osztrák Tirol felől, féltve a lakosságot a Covid utóbbi időben megjelent fertőzőbb, brit, dél-afrikai vagy éppen brazil mutánsai miatt.

Nagy-Britanniába – igaz, már nem tagja az EU-nak – szinte lehetetlen beutazni, kétszeri negatív tesztre és karanténra van ugyanis szükség, annak ellenére, hogy az EU-val összehasonlítva jóval több embert oltottak már be. Igaz, még mindig nem elegendőt, hogy igazából hatással legyen a járvány alakulására.

Mindez természetesen azért van, mert még mindig nincs kellő mennyiségű vakcina, amely – legalábbis a jelenlegi ismereteink szerint – az egyedüli megnyugtató fegyverünk a járvány ellen. A vakcina beszerzése tehát kulcskérdés, legyen az amerikai, német, brit, kínai vagy éppen orosz. A felsoroltak mindegyike szinte biztosan hatásos és biztonságos, ugyanis milliók megkapták már, komolyabb mellékhatásokról pedig nem tudni. Természetesen mindegyiknek bizonyítani kell az uniós szakhatóságnál – ha ezt a tagországok ki tudják várni – vagy a nemzeti, tagországi szakhatóságoknál. Csak jöjjön már!

 

 

MCSi Design