kele
perec1
garas1
65. évfolyam
2. szám
Megjelenés:
2021. 01. 14.
kiscim0221

A ŽNK Pomurje Beltinci női labdarúgócsapat összesítésben 6:2-es eredménnyel búcsúzott az UEFA Női Bajnokok Ligájától, ...

A Nafta 1903 fociklub közösségi oldalán tette közzé, hogy a héten elbúcsúzott a kék meztől Paku Roland középpályás, aki ...

December 17-én az online térben tartotta meg éves közgyűlését a Nafta 1903 Labdarúgóklub. Az egybegyűlteket Močnek ...

A Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Szervezete a már hagyományossá vált decemberi helyszíni kiszálláson történő ...

A női csapat búcsúzott a Bajnokok Ligájától
Paku Roland elbúcsúzott a kék meztől
Heves pillanatok a Nafta közgyűlésén
Több mint 160 véradó Lendván
 

A Nafta megkezdte a felkészüléseket

nafta0221A Nafta 1903 csapata január első hetében megkezdte a felkészüléseket az idény tavaszi részére az új műfüves pályán, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola szomszédságában. Az edzésen 21 mezőnyjátékos és három kapus vett részt, Dončić edző pedig néhány ifistát is igyekszik beépíteni a csapatba, név szerint Šimunkovičot, Martinjašt, Plejt, Horvatot és Novak kapust. A tervek szerint heti hat alkalommal fognak együtt edzeni a középiskola mellett, valamint néhány edzőmeccset is beütemeztek már. Ellenfeleik a Celje, a Bistrica, az FC Kapfenberg, a Šampion, az NK Gorica, a Međimurje, valamint a Polet lesznek. Új kapusedző is érkezett Mujčinović Amel személyében, aki Celjéből költözik Lendvára. Mujčinović nem ismeretlen a szlovén futballban, így remélhetőleg legalább olyan jól fogja tudni edzeni a kékek kapusait, mint elődje, Šeliga.

 

 

Zagorec Adam Ljubljanába költözik

A Nafta 1903 ifjú középpályása elhagyja Lendvát, és Ljubljanába költözik. Távozásának oka egy új állás: egy évig testneveléstanár lesz a Vižmarje-Brod Általános Iskolában. Zagorec nem kapott elegendő játéklehetőséget a kékek mezőnyében, de remélhetőleg talál másik klubot, ahol többször pályára léphet.

 

Hogyan folytatódik a bajnokság?

A Lendvai Községközi Labdarúgó Szövetség (KLSZ) a téli szünet alatt azt tervezi, miként tudnák a csapatok tavasszal folytatni a bajnoki menetelést. A szövetség kikérte a csapatok véleményét is az ügyről. Mivel arra számítanak, hogy a járványhelyzet tavasszal sem fog igazán javulni, ezért ezt is bekalkulálták a terveikbe. Mivelhogy néhány őszi meccset le kellett mondani, illetve három teljes kör is kimaradt a bajnokság megszakítása miatt, ezért két lehetőség közül dönthetnek az illetékesek. Az első az, hogy lejátsszák az elmaradt őszi mérkőzéseket, majd két részre osztják a tabellát, ahol a felsőház és az alsóház 6–6 csapata csupán egymás ellen mérkőzik meg, így összesen csak 10 mérkőzése lenne tavasszal a csapatoknak. A másik verzió a már megszokott: minden elmaradt találkozó, illetve a többi kör lejátszása is tavasszal lenne, ám ez esetben 16 fordulója lenne a tavaszi idénynek. Mindkét esetben március második felében folytatódna bajnokság. A döntés a klubok kezében van.

 

 

MCSi Design