kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020

Sal Község Tanácsa június 18-án első alkalommal tartott kihelyezett ülést a domonkosfai tájházban, ahol második ...

A „savanyú idő” ellenére – ahogy Baumgartner Dubravko, a Lendvai Galéria-Múzeum igazgatója fogalmazott – szép számú ...

A járványhelyzet csillapodása utáni enyhítések következményei már látszanak az adatokon, a hét elején ugyanis egyetlen ...

A Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa Nagypalinán tartotta meg soros ülését. Beszámoló hangzott el a régió fejlesztési ...

Először üléseztek a domonkosfai tájházban
Kulturális élmény és a találkozás öröme
Növekedett a beazonosított fertőzöttek száma
Ismét napirenden a Lendva–Belatinc vasútvonal
 

Sarjaš Katja az új egyesületi elnök

aa sarjas2920A Hosszúfalui Fehér Jani Művelődési Egyesület közgyűlésén a napokban Sarjaš Katja egyetemistát választották az egyesület új elnökévé, aki eddig is aktív tag volt és a rendezvények kivitelezésében is mindig részt vett.

– Az egyesületi szekciók munkájában kevésbé, de a Fehér Jani-emléknapok lebonyolításában, illetve a helyi közösség és a focicsapat rendezvényein mindig szívesen vállaltam szerepet. Ezért a tagság és a közgyűlés támogatását is felmérve vállaltam a tisztséget – mondta a megérdemelt szünidejét itthon töltő Katja, a Ljubljanai Egyetem biotechnikai szakjának hallgatója. Új elnökként már az év végére tervezett karácsonyi műhelymunkák és a hímzőkiállítás szervezését fontolgatja, abban reménykedve, hogy arra a vírus miatti akadályok is megszűnnek.     

– Nem lesz könnyű – jegyzi meg –, mert az idő most nem a kedvez a kultúrának és a rendezvényeknek, de annyi mindent elértünk eddig közösen, hogy kár lenne nem folytatni az eddigieket – mondja.

Mint ismeretes, a Fehér Jani Művelődési Egyesület

a helyi közösséggel karöltve a tavalyi évben számos gasztronómiai rendezvényen, versenyszerű megmérettetésen is bizonyított; elég csak a Bográcsfeszten és a gyertyánosi lángossütési versenyen elért 1. helyre, illetve a Spárgafesztiválra gondolni.

MCSi Design