kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319

Budincin a 20 évvel ezelőtti, 1999. augusztus 11-én bekövetkezett teljes napfogyatkozásra, e nem mindennapi és a ...

Soron következő ülését tartotta meg a Lendvai Galéria-Múzeum Tanácsa múlt csütörtökön. A napirenden a féléves munka- és ...

Galič József újra itthon vizsgálja és gondozza bátyja, Galič István lepkegyűjteményét – mely a közép-európai térség ...

Gomboc Dušan, az Arum igazgatója július 1-jén a Muraszombati Körzeti Bíróságnál csődeljárást kezdeményezett a cég ...

Nap, Hold és gyémánt
Nincs döntés sem az elnök, sem az alelnök esetében
Ma is a lendvai lepkeház felállítását tervezi
Az Arum csődje egy ágazat végét jelenti
 

Kelepelő a jó termésért és a barátságért

aa kelep3319A pártosfalvi Ady Endre Művelődési és Turisztikai Egyesület és a keretében működő borászati szekció vasárnap délután a pártosfalvi szőlőhegyen kelepelőt állított. Az eseményen szép számban megjelentek a helyiek és a környékbeliek, illetve meghívást kaptak az egyesülettel jó kapcsolatot ápoló borászok is (Szerdahely, Tótlak, Filovci, Csekefa stb.) és a határon túli, magyarszombatfai, zalalövői borászok is. A jelenlévőket először Vörös Jožefa, a kultúregylet elnöke köszöntötte, majd Vörös Laci, a borászati szekció elnöke is megosztott néhány gondolatot, illetve átadta a májusban megtartott borminősítés díjazottjainak járó elismeréseket.

A hivatalos ceremóniát követően a jó erőben lévő borászok egykettőre felállították az egyesület szőlőjébe a kelepelőt. A szerkezet falapátjaiba hamar bele is kapott a szél, megszólalt az ismerős kattogó hang, hirdetve, hogy nem hiába díszeleg a magasban. A kelepelő elsődleges célja persze az, hogy a szőlőből elijessze a kártékony madarakat, de Pártosfalván már más oka is van a szerkezet évenkénti felállításának: összetoborozni egy jó társaságot, eltölteni egy kellemes délután fent a hegyen, finom étel és ital mellett társalogni, kikapcsolódni. Ezt a jó szokást már 11. éve tartják Pártosfalván.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben