kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019

A hétvégén az Ocean Orchids vállalat által üzemeltetett trópusi kertben megtartották a hagyományos nyílt napokat, ...

November 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a családon belüli erőszak megelőzésével ...

Vasárnap délelőtt nyitotta meg egynapos adventi kiállítását a pártosfalvi Rózsa Kézműves Egyesület az egykori ...

A Lendvai Plébánia a védőszentjének ünnepnapján, Alexandriai Szent Katalin ünnepén Szent Katalin-plakettet ajándékozott ...

Orchideafesztivál ismét nagy sikerrel
A muravidéki menedékházakban már nincs hely
Adventi kiállítás Pártosfalván
Szent Katalin-plakett Német Máriának
 

Kelepelő a jó termésért és a barátságért

aa kelep3319A pártosfalvi Ady Endre Művelődési és Turisztikai Egyesület és a keretében működő borászati szekció vasárnap délután a pártosfalvi szőlőhegyen kelepelőt állított. Az eseményen szép számban megjelentek a helyiek és a környékbeliek, illetve meghívást kaptak az egyesülettel jó kapcsolatot ápoló borászok is (Szerdahely, Tótlak, Filovci, Csekefa stb.) és a határon túli, magyarszombatfai, zalalövői borászok is. A jelenlévőket először Vörös Jožefa, a kultúregylet elnöke köszöntötte, majd Vörös Laci, a borászati szekció elnöke is megosztott néhány gondolatot, illetve átadta a májusban megtartott borminősítés díjazottjainak járó elismeréseket.

A hivatalos ceremóniát követően a jó erőben lévő borászok egykettőre felállították az egyesület szőlőjébe a kelepelőt. A szerkezet falapátjaiba hamar bele is kapott a szél, megszólalt az ismerős kattogó hang, hirdetve, hogy nem hiába díszeleg a magasban. A kelepelő elsődleges célja persze az, hogy a szőlőből elijessze a kártékony madarakat, de Pártosfalván már más oka is van a szerkezet évenkénti felállításának: összetoborozni egy jó társaságot, eltölteni egy kellemes délután fent a hegyen, finom étel és ital mellett társalogni, kikapcsolódni. Ezt a jó szokást már 11. éve tartják Pártosfalván.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben