kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Apa és fia együtt Lentiben

aa ringo0718A Lenti Könyvtárban február 6-án a dobronaki Kovács Tibor – Ringó és Kovács Botond mutatkozott be szerzői est, illetve egy kiállítás keretében. Ringó nyáron megjelent, később utánnyomtatott, némileg bővített Fölösleges írás? Fölösleges e sírás! című verseskönyvét mutatták be, valamint megnyitották fiának, Botondnak Az első lépések című kiállítását.
A kötet szerzőjéről Bence Lajos irodalomtörténész, illetve a könyv előszavának szerzője, Záhonyi András beszélt, kiemelve az igencsak változatosra sikerült művek, az elmúlt húsz évben szerzett versek esztétikai értékeit, erényeit. Mindketten megemlítették azt az őszinte hangot is, melyet a kötet záró részében megüt a szerző. Nemes László festőművész a kiállítás kapcsán pedig azokat a jegyeket ismertette, amelyek a grafika-dizájn szakos középiskolás kiállított munkáin a tehetség kétségtelen megmutatkozását jelentik. A forma és a tartalom „összedolgozása” majd csak ezután következik Botondnál az egyéni „hang és szín” keresésének folyamatában.
A szervezők videóbejátszásokkal, felolvasással és Ringó énekes produkciójával tették pergővé az est ritmusát, mely másképp felpörgetett világunkban valódi művészeti élményt jelentett.
MCSi Design