kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Továbbra is nyitva lesznek a boltok vasárnap

aa nyitva spar0718Február 1-jével már a fogyasztók is tapasztalhatták a boltok új, vasárnapi nyitvatartási rendjét. A kereskedelmi dolgozók kollektív szerződése ugyanis az új évvel meghatározza, hány vasárnapon/ünnepnapon üzemelhetnek az üzletláncok bizonyos egységei. Lendván egyelőre nem állt be nagy változás, a boltok minden vasárnap nyitva tartanak, kivéve a Spart.
A kiegészített kollektív szerződés szerint a boltok legfeljebb 15 vasárnapon tarthatnak nyitva évente, illetve kettőn havonta. Nyitva lehetnek öt ünnepnapon is: január 2-án, április 27-én, május 2-án, október 31-én és december 26-án. A boltok ezentúl nem nyithatnak ki január 1-jén, február 8-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, május 1-jén, pünkösdvasárnap, június 25-én, augusztus 15-én, november 1-jén és december 25-én. A változtatás meghatározza a vasárnapi/ünnepnapi munka órabérét is: vasárnapra dupla, ünnepnapra pedig két és félszeres órabérrel kell számolnia a munkaadónak. A vasárnapi munkabeosztásra külön feltételek vonatkoznak. A boltok nyitva tartásának korlátozása alól kivételek a családi vállalkozások, a benzinkutak és a közérdekű tevékenységet folytató üzletek.
Lendván a boltok vasárnapi nyitva tartásában egyelőre nincs változás, kivéve a Sparnál. Az üzlet februártól csak a folyó hó első két vasárnapján tart nyitva. A Tuš boltban minden vasárnap lehetséges a vásárlás, pultos kiszolgálás nélkül (például hentesrészleg). A Mercator, a Lidl, a Hofer és az Eurospin vasárnapi nyitva tartása változatlan, 8-tól délig, illetve 13 óráig várják a vásárlókat.
MCSi Design