kiscim1118
 

„Vannak vidékek” – és a Lendva-vidék is ilyen

aa havas4917November 29-én „Vannak vidékek” címmel Havas Judit előadóművész lépett fel hazai közreműködőkkel a Lendvai Könyvtárban. A Kányádi Sándortól vett idézet jegyében a Lendva-vidék is a figyelem középpontjába került Szúnyogh Sándor verses megidézése kapcsán.
Olyan költői művek szólaltak meg, amelyek nagy hatással voltak az előadóra pályafutása során, mint József Attila, Ady Endre, Weöres Sándor és Nemes Nagy Ágnes és mások alkotásai. A műsorban Szúnyogh Sándor muravidéki költő is helyet kapott, s a 140. évforduló kapcsán Ady Endrétől zenei kísérettel a Héjanász az avaron és a Zozó levele is elhangzott.
„Ha egy tájon megfordulok, a táj költőjének a verse mellett a helyi művészeket is be szeretem vonni a produkcióba. Így történt, hogy Koša Péter és Pál Emil hangszerszólista hajlandóságot mutatott a közös fellépésre, aminek az eredménye egy közös éneklés lett. Nemes Nagy Ágnes Madár című verse is nagy sikert aratott” – nyilatkozta az est végén a magyar pódiumművészet kimagasló alakjaival is dolgozó Havas Judit.
MCSi Design