kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421

A „Légy író, írónő” országos idegennyelvi fogalmazási versenyre októbertől április végéig lehetett jelentkezni az ...

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Laposa Julcsi „NÉPI hang-színek” kiadványával ajándékozta meg a muravidéki ...

Egyebek között a Szlovén–Magyar Kisebbségi Vegyes Bizottságnak a világjárvány miatt tavaly ősszel elmaradt soron ...

Május 6-án Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Muravidékre látogatott, ahol a ...

Német nyelven írtak, első helyen végeztek
Daloskönyv-csomag a kétnyelvű óvodáknak
Jaklitsch–Kalmár találkozó Ljubljanában
„A támogatás erősíti a nemzetek összefogását”
 

100 kilométeres jótékonysági gyalogtúra

logo eho

Az Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet (Podpornica) évente rendez jótékonysági találkozót. Az összegyűlt támogatást szociális programokra fordítják: mobil diakónusok, segítségnyújtás a szorongással küzdőknek, illetve a gyermekeknek és a fiatalkorúaknak.

A járványhelyzet miatt idén a találkozó június 13-án ünnepi istentisztelet formájában lesz, amelyet a Szlovén RTV is közvetít. Az esemény keretében egy rendkívüli, 100 kilométeres jótékonysági gyalogtúrára is sor kerül: Abraham Boris, az egyház hodosi tagja gyalogolja le a távot egyetlen nap alatt.

Mindenki, aki támogatja a jótékonysági túrát vagy valamit tenni szeretne azért, hogy az Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet könnyebben megvalósíthassa szociális programjait, a következő bankszámlára adományozhat: SI56 0249 6008 9536 543 (Namen: POHOD 2021, Referenca prejemnika: SI00 2021-100) vagy SMS formájában a 1919 számon PODPORNICA5 kulcsszóval 5 eurót juttathat a szervezetnek (az SMS adományvonal 2021. június 1-től június 30-ig aktív, érvényes a Telekom, a Telemach és az A1 szolgáltatónál).

 

 

MCSi Design