kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921

A koronavírus-járvány és az ezzel járó korlátozások miatt sok fiatal sportoló továbbra sem tud rendesen edzeni. A ...

A Nafta 1903 csapata az idei első felkészülési mérkőzésén döntetlent játszott Celjében: Nafta 1903 – Celje 1:1 (0:1). ...

Sporttörténeti sorozatunk 9. részében a kézilabda muravidéki, illetve lendvai fejlődését követjük nyomon a második ...

Szlovénia nyerte el a 2021-es Európa Gasztronómiai Régiója címet, melyet a Gasztronómia, Művészetek és Turizmus ...

Tartani a lelket a fiatal sportolókban
Döntetlen a regnáló bajnok ellen
A kézilabda rohamos fejlődése az ’50-es évek végén
Lendva a helyi ételek népszerűsítéséért
 

Iskolabővítés Lendván

aa kaibovit07211Lendva Község mintegy 850 négyzetméter alapterületű melléképülettel bővíti az 1. Sz. Lendvai KÁI-t. Ez a prognosztizált helyszűkére lesz megoldás, amit a demográfiai előrejelzések szerint a közeljövőben beiratkozók növekvő számára alapoznak. Mivel a járvány miatt az Oktatási, Tudományos és Sportminisztérium tavaly tavasszal nem tette közzé a 2021–2024-es időszakra vonatkozó óvodai és iskolai társfinanszírozási pályázatát, a beruházási eljárás nem indulhatott el a tervezett időben.

aa kaibovit07212A helyzet javulásával a kiírás megjelent, s Lendva Község már közzétette a munkálatok kivitelezésére vonatkozó pályázatot: a tervek szerint 19 x 19,70 méteres melléképülettel a meglévő objektum északkeleti részét toldják meg, melyben termeket és egyéb helyiségeket alakítanak ki. A beruházás becsült értéke 1,5 millió euró, amelynek kétharmadát az oktatási minisztérium biztosítja. Az építési munkálatok kivitelezésére közzétett községi pályázat határideje február 24-e, a minisztériumhoz március 1-ig kell benyújtani a szükséges dokumentációt. Az építkezés a beruházás minisztériumi jóváhagyását követően azonnal elkezdődik. A munkálatok befejezését augusztus végére tervezik.

 

 

MCSi Design