kiscim0818
 

Újra bizalmat kapott a régi vezetőség

kapornak ote0418A Kapornaki Önkéntes Tűzoltóegyesület (ÖTE) vasárnap tartotta éves tisztújító közgyűlését a helyi tűzoltóotthonban. Az új ciklusra is a régi vezetőség kapott ismét bizalmat Bočkorec Bojan elnökkel az élen.
Bočkorec Bojan elnök az elmúlt évről szóló beszámolójában elégedettségét fejezte ki az ÖTE munkáját illetően. Az egylet sikeresen megszervezte a 18. nyílt községi tűzoltóversenyt, melyen szakmailag is bizonyítottak, hiszen az abszolút kategóriában az első helyen végeztek.
Az egyesület felszerelésének megújítása sem állt meg, tavaly áramfejlesztőt és szivattyút vásároltak. Továbbá példás az együttműködés a környező szlovéniai egyesületekkel, ápolják az anyaországi kapcsolatokat, ezen belül már több éve kitűnő együttműködést folytatnak a csepregi önkéntes állománnyal. Az elmúlt évben nem kellett tűzesethez riasztani a kapornaki tűzoltókat, de a természeti katasztrófák idején, az augusztusi vihar során és az őszi belvízi áradásoknál is mozgósították a tagjaikat, így helytálltak a kármentésben is.
Az elnök a 2018-as terveknél többek között kiemelte, hogy a felszerelést tovább kívánják fejleszteni – az autóba szerszámokat és új csöveket akarnak vásárolni. A tűzoltógarázs külső vakolása is ennek az évnek a feladata lesz, illetve egy emlékszoba kialakításában is gondolkodnak. Idén újra ők szervezik meg a községi tűzoltóversenyt, illetve a kapcsolattartás és a versenyek, szemlék terén a tavalyihoz hasonlóan kívánnak teljesíteni.
Az elnök a költségvetési adatokat is közreadta. Az egyesület a tavalyi évben 16.393,85 euróból gazdálkodott, ebből 9.986,85 euró a 2016-os megtakarítás. A tűzoltószövetség 2.500 euróval, a községi magyar önkormányzat 1.100 euróval támogatta munkájukat. Az éves kiadások legnagyobb tétele a felszereltség javítása volt, ami 4472,95 eurót tett ki. Az évet 11.583,79 euróval zárták.
Az ülés folytatásában az ÖTE vezetőségét is megválasztották, változás azonban nem történt a tisztújítással. Ennek értelmében az elnök Bočkorec Bojan, a parancsnok Kerčmar Árpád, a felügyelőbizottság elnöke idősebb Nemec Ludvik, a fegyelmi bizottság elnöke pedig Laco Olga lesz továbbra is.
Az egyesület legnagyobb gondja továbbra is a létszám. Jelenleg a 27 tagból mindössze 10 operatív taggal működnek. Sajnos a faluban már alig akad olyan fiatal, aki még bevonható az egyesületi életbe.
MCSi Design