kiscim0718
 

Régi ügyességi játékok

zsibongo10Kedden délután életre kelt a Lendvai Kétnyelvű Óvoda udvara és utcája, ahol hagyományosan az Őszi zsibongó az utcán elnevezésű rendezvényre érkeztek a kicsik és a kicsit nagyobb óvodások.
A napos októberi délutánon jó hangulatban érkeztek a szülőkkel a gyermekek az óvoda hagyományos rendezvényére. A helyszínen a kíváncsi gyerekeket leleményes ügyességi és mozgásfejlesztő foglalkozások várták, melyeket Vörös Irma, a rendezvény egyik szervezője mutatott be: – Idén azokat a játékos foglalkozásokat igyekeztünk felidézni, melyekkel a gyermekek nagyszülei játszottak valamikor, és ezekhez az őszi terményeket – gesztenyét, diót, mogyorót, kukoricát, tököt, krumplit... – használtuk fel. A gyermekek kipróbálhatták ügyességüket a kukoricaszárból készült alagútban mászással, az őszi termények talicskában szállításával, a célba dobással, a zsákban ugrálással, valamint az ugróiskolával és a malmozással. Emellett gesztenyéből tetszetős bábokat is lehetett készíteni.
A szórakoztató játék után meglepetésként a Miškino Gledališče gyermekszínház a Permetfelhő a szörnyek ellen című előadást mutatta be, melyen jókat kacagott az össszegyűlt népes társaság. A rendezvény végén a megvendégelés sem maradt el, a régi időkre visszaemlékezve zsíros kenyeret hagymával és kukoricamálét lehetett enni a tea mellé.
A keddi program hangulatosan, jókedvűen zajlott, a gyermekek szüleikkel együtt láthatóan élvezték a foglalkozásokat, melyek közül talán otthon, a nagyszülőkkel együtt is kipróbáltak.
MCSi Design