kiscim0718
 

Elmerülve a sali káposztanap hangulatában

kaposzta4117Vasárnap délután a sali Dišeči volčin – Henye boroszlán Turisztikai Egyesület szervezésében 15. alkalommal került megrendezésre a tradicionális Káposzta ap, a káposztás ételek színes skáláját felvonultató rendezvény Salban. A muravidéki szlovén nyelvjárásban népszerűsített káposztanap – Kapüstni den – a szervezők legnagyobb rendezvénye az év folyamán.
Nem csak méreteiben és a látogatók számát illetően nőtte ki már a sátrat, de az ételkínálat, a résztvevő egyesületek munkáit bemutató standok, a kézművesek és kisiparosok kínálata is évről évre gyarapszik. A rendezvény összekapcsolja a község mind a hat települését, kultúregyesületek, zenei és egyéb csoportok mutatkoznak be, ki-ki a színpadon, mások a lábosok mögött. Hiszen ez a nap a káposztáról, az ételek kóstolásáról szól.
A kedvelt és sokoldalú zöldségből készíthető tradicionális vagy éppen reformételeket, édes és sós előételeket, desszerteket felvonultató kóstolópultok mellett idén is volt szármafőző verseny, illetve egyéb éttermi kínálat is, gondolva azokra, akik nem rajonganak a káposztáért. Bár valószínűleg ilyen nem igazán akadt ezen a rendezvényen.
A jó ételek mellé gazdag kultúrműsor is járt sok zenével, hogy a látogató valóban egy kellemes vasárnap délutánt tölthessen el, és esze ágában se legyen elsietni.
MCSi Design