kiscim0718
 

Dobronak–Kámaháza: útfelújítás, kerékpárút építése

kerekpar3617Több mint tíz év után elkészül a kerékpárút Dobronak és Kámaháza között, ezzel együtt pedig elvégzik a főút felújítását is. A 900 ezer eurós állami beruházás valójában még a muravidéki autópálya építésének idejéből eredő „tartozás”. A mintegy 2,3 kilométeres útszakaszt felújítják és kiszélesítik, kétoldalt pedig kerékpárút épül.
Az útszanálás és a kerékpárút-építés kivitelezője a Pomgrad Kft. A munkálatok augusztus második felétől ütemesen folynak, így várható, hogy a beruházás a szeptember 31-i határidőig el is készül. A beruházást a DRSC (Állami Útgazdálkodási Társaság) állja, hiszen ez még a muravidéki autópálya építésének idejéből fennálló „tartozás”. Dobronak Község kötelezettsége a nyomvonal mentén érintett földterületek felvásárlása, melynek végösszege még nem ismert, de úgy 25–30 ezer euróra tehető.
A Dobronak–Zsitkóc–Kámaháza közötti mintegy 2,3 kilométernyi szakaszon az út felújítása és kiszélesítése mellett mindkét oldalon kerékpárút épül, így Dobronak Község és Lendva Község kerékpárút-összeköttetést kap Dobronak és Hosszúfalu között. Dobronakon a kerékpárút csatlakozik majd a Termál úthoz, amely Bogojinát, Moravske Toplicét, Muraszombatot és Gederovcit érintve Bad Radkersburgig halad. Egyes részei, mint a Dobronak–Strehovci és a Bogojina–Muraszombat szakaszok már korábban elkészültek. A Termál út Lendva irányában Tornyiszentmiklós, illetve Lenti felé halad, így a Termál út projekt által kerékpárút-összeköttetés lesz Ausztria, Szlovénia és Magyarorsza között (ennek keretében rendezik a Dobronak–Bakonaki-tó kereszteződést is).
A Dobronak–Zsitkóc–Kámaháza közötti főút szanálása során értelemszerűen átalakul a Rosa vendéglő előtti kanyar is, ami nem kis bosszankodást okozott a járművezetők körében, hiszen a kátyús út komoly veszélyt jelentett. A főút szanálása mellett útjavítás indul Zsitkócban is a temetőtől a faluotthonig.
MCSi Design