kiscim0718
 

Zsitkócban a faluba vezető mindkét utat felújítják

rendk3617Dobronak Község Tanácsának kedden megtartott 10. rendkívüli ülésén két beruházási program dokumentumai kerültek napirendre, éspedig a zsitkóci útszakasz felújítása és a mezőgazdasági-ipari övezetbe vezető utak felújítása.
Az ülésen a községek finanszírozásáról szóló törvény 23. szakasza alapján a katasztrófavédelmi központ idei költségvetésében az induló munkálatokra fenntartott mintegy 30 ezer eurós vissza nem térítendő összeget a tanács új beruházásra csoportosította át, éspedig a IV. útszakasz felújítására Zsitkócban. A 256 méteres, rossz állapotban lévő zsitkóci útszakasz még szeptemberben sorra kerülő felújításának és szélesítésének (a faluotthontól a Dobronak–Kámaháza főútra fut kiaz egykori Rosa vendéglőnél) projektje valamivel több mint 32 ezer euró összértékű, ebből a község önrésze viszont minimális, mintegy 2600 ezer euró.
Emellett a tanács megerősítette a mezőgazdasági és ipari övezetbe vezető útszakasz felújításának beruházási dokumentációját is. Az egyik a tisztítóberendezéstől a Lendva-patak hídjáig, a másik pedig a Tornisa–„Ginjevec” útszakasz. A szakasz a község határában fekszik, de az autópályához legközelebbi pontot is jelenti, amit a jövőben a községben még előnyükre fordíthatnak. A pályázat befejezését a jövő év végére ütemezték. A beruházás összértéke 663 ezer euró, ebből 352 ezer eurót (67,50 százalék) európai forrásokból fedeznék, az állami költségvetés része 117 ezer értéket jelentene (22,5 százalék), valamint a község önrésze 52 ezer eurós összeget (10 százalék), emellett a község fizetné a 115 ezer eurós áfát is.
MCSi Design