kiscim0718
 

Több tanuló a Lendvai Zeneiskolában

aa zeneisk3717A Lendvai Zeneiskola a gyermekek zenei alapképzésének és táncképzésének a legfontosabb intézménye a Lendvai község területén. Az iskolába a most induló tanévben a tavalyinál is több, 303 tanuló iratkozott be.
Magyar Hajnalka igazgatónő közlése szerint az iskola körzetéhez tartozó kilenc általános iskolából kikerülő, zenei oktatásban részt vevő gyermekek több mint fele a lendvai iskolahelyiségekben látogatja a hangszeroktatást és a balettképzést, összesen mintegy 165-en. Emellett két kirendelt egységben, Cserencsócon és Tornisán további 138 tanuló látogatja az órákat. A tanulható hangszerek választéka széles: zongora, harmonika, hegedű, cselló, gitár, különböző fuvolafajták, klarinét, szaxofon, trombita, trombone, egyéb fúvós- és ütőhangszerek.
Az iskola továbbra is működteti fúvós- és harmonikazenekarát, de év közben különböző kamaracsoportok is alakulnak. Idén a táncos-balett program is folytatódik: a kisebbek a táncelőkészítőt, a nagyobbak a klasszikus balettet látogathatják. A táncprogram kivitelezéséhez szükséges helyiséggond is megoldódott a zeneiskola közvetlen közelében lévő terem bérlésével, a Fő utca 66. szám alatt. Az intézmény a muravidéki zeneiskolák mellett a Lenti Zeneiskolával tart fenn évtizedekre visszamenő baráti-szakmai kapcsolatot.
Az idei programban is kiemelt szerepet kap a regionális és az országos versenyeken való részvétel, a karácsonyi és a tanév végi hangverseny, ezekkel is hozzájárulva Lendva kulturális gazdagodásához.
MCSi Design